Het weer

2 Bft

-3°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag is het meestal zonnig op enkele hoge wolkensluiers na. Maxima van -3 tot plaatselijk +4 graden.

Deze avond en nacht blijft het lichtbewolkt tot helder en vriest het overal tussen -3 en -12 graden. Op het einde van de nacht kunnen er langs de Nederlandse grens enkele wolken verschijnen.

Tijdens het weekend komt er weinig verandering. Zonnig weer met lichte vorst ten zuiden van Samber en Maas en maxima juist boven het vriespunt in de andere streken. 's Nachts blijft het overal vriezen.

Begin volgende week verwachten we iets meer wolken. Woensdag en donderdag wordt het opnieuw zonnig. Algemene nachtvorst en maxima rond 3 of 4 graden in het centrum van het land.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag blijft het droog en overwegend zonnig in het hele land. In het noorden en het oosten van het land kan in de loop van de namiddag wat hoge bewolking binnendrijven. We verwachten maxima rond -3 graden in de Ardennen, elders liggen de temperaturen tussen +1 en +3 graden tot lokaal +4 graden. De wind waait meestal zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

Vanavond en vannacht trekken de hoge wolken door naar het westen en verwachten we opnieuw een heldere en koude nacht. Langs de grens met Nederland kan er tijdelijk wat meer bewolking voorkomen. De minima dalen tot -3 à -5 graden in Laag- en Midden-België tot -12 graden in de Ardennen. De oostelijke wind is matig in de Ardennen en eerder zwak in de rest van het land.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weerbeeld wordt bepaald door een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Noordzee tot Roemenië. Een zwakke oostelijke stroming voert droge, maar koude lucht over onze streken aan.


update van vandaag 12:01

Bekijk ook…