Het weer

10°

11°

3 Bft

11°

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht perioden van regen en een toenemende wind.

Morgen en donderdag nog altijd zacht met regen, veel wind en rukwinden tot 60 à 70 km/h,donderdag mogelijk tot 90 km/h.

Vrijdag wisselvallig en frisser met opklaringen maar ook enkele fikse buien. Vrijdagnacht kans op gladheid door ijsplekken.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen woensdag

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt en valt er geregeld regen of motregen. Op de Ardense Hoogten is er lokaal slecht zicht door laaghangende bewolking. De wind is eerst nog matig maar neemt later toe tot vrij krachtig, aan zee zelfs krachtig, uit zuidwest met rukwinden tot 50 à 60 km/h. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden in Vlaanderen.

Woensdag is het nog altijd zwaarbewolkt en grijs met vaak regen of motregen. In de Ardennen regent het langdurig met op de hoogten lokaal slecht zicht door laaghangende bewolking. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. Het wordt ook behoorlijk winderig met in het binnenland een vrij krachtige zuidwestelijke wind en rukwinden tot 60 of lokaal 70 km/h. Aan zee wordt de wind krachtig tot soms zeer krachtig met rukwinden tot om en bij 70 km/h.

Woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag valt er nog geregeld regen en blijft het stevig waaien uit het zuidwesten met nog steeds rukwinden tot rond 60km/h, aan zee rond 70 km/h. De minima liggen tussen 5 en 9 graden.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen het hogedrukgebied der Azoren en een depressie nabij IJsland, die geleidelijk naar Noorwegen beweegt, staat vannacht en de komende dagen een zonale stroming die zachte en vochtige oceanische lucht aanvoert en waarin de ene na de andere Atlantische storing over ons land trekt. Woensdag en donderdag gaat dit ook gepaard met veel wind.


update van vandaag 17:01

Bekijk ook…