Lekker Koken

Aardbeienravioli & matchaschuim

Haal de sterrenchef in jezelf naar boven en maak indruk met dit prachtige dessert met aardbeien en matcha. Complimentjes verzekerd!

Afkomstig uit: ’Desserts met allure’ - Emilie Guelpa - € 14,99 - Lannoo

VOOR 4 BORDEN:

* 50 ml melk
* 1 eetlepel crème fraîche
* 20 g suiker
* 1 kofielepel matchapoeder
* 250 ml koude kokosroom
* 500 g aardbeien
* 24 wontonvelletjes
* 1 eiwit, losgeklopt
* 20 g bruine basterdsuiker
* korianderbloemetjes

EXTRA NODIG:

* elektrische mixer
* spuitzak met klein glad spuitmondje
* melkopschuimer

ZO MAAK JE HET:

1) Verhit de melk met de crème fraîche en de helft van de gewone suiker. Giet het hete mengsel op het matchapoeder en meng goed.

2) Klop met een elektrische mixer de kokosroom met de resterende suiker tot een dikke room. Schep de room in de spuitzak en leg hem tot gebruik in de koelkast.

3) Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en ontkroon de aardbeien. Laat 12 aardbeien heel en snijd de rest doormidden. Leg 12 wontonvelletjes op een werkblad. Plaats in het midden van elk vel 1 hele aardbei, leg er een tweede vel deeg overheen en druk het deeg om de aardbei heen dicht. Bestrijk met eiwit en bestrooi met bruine basterdsuiker. Bak de ravioli in de oven in 5 minuten goudbruin.

4) Leg op elk bord 3 ravioli en wat gehalveerde aardbeien. Spuit wat bolletjes kokosroom op de borden. Klop de matcharoom schuimig met een melkopschuimer en giet het schuim rond de ravioli. Garneer met korianderbloemetjes. Smakelijk!