Lekker Koken

Idioot lekkere varkensburger!

Zin in fastfood van de bovenste plank? Probeer dan nu dit recept voor een overheerlijke varkensburger van niemand minder dan foodie Jamie Oliver!
Afkomstig uit: ‘5 ingrediënten’ — Jamie Oliver — € 29,99 — Kosmos

VOOR 1 PERSOON:

* 1 rijpe, zoete peer
* 50 g mix van spinazie, rucola & waterkers
* 150 g varkensgehakt
* 1 zacht hamburgerbroodje
* 30 g blauwe kaas

ZO MAAK JE HET:

(1) Snijd de peer in de lengte in zo dun mogelijke plakjes en schep ze om met de groene blaadjes, een snufje zwarte peper en een paar drupjes extra vergine olijfolie en rodewijnazijn. Werk met schone handen het gehakt met een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar en kneed er een 1 cm dikke burger van. Wrijf de burger in met olijfolie en bak hem 2 minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd het broodje open, leg beide helften naast de burger in de pan en haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.

(2) Draai de burger om en verkruimel na 2 minuten de blauwe kaas ernaast. Schep de burger op de gesmolten kaas, schud de pan een beetje om het vlees een kaaslaagje te geven en schep hem op de onderste helft van het broodje. Stapel er zoveel mogelijk van de plakjes peer en groene blaadjes op, dek af met de bovenste helft van het broodje, druk de boel stevig aan en zet de burger op tafel. Geef de rest van de salade er apart bij. Smakelijk!