Lekker Koken

Pistachebrownies

Smeuïge chocoladebrownies zijn het toppunt van verwennerij. Met dit recept maak je een iets gezondere variant, vol goede vetten, vezelrijk kokosmeel en pure chocolade met veel antioxidanten.
Afkomstig uit: 'De smaak van kokos’ — Emily Jonzen — € 12,95 — Forte

INGREDIËNTEN VOOR 16 BLOKJES:

* 175 g kokosolie of boter
* 200 g pure chocolade (minstens 70% cacao), grof gehakt
* 50 g amandelmeel
* 75 g kokosmeel
* 10 g cacao
* 150 g kokosbloesemsuiker
* 50 ml ahornsiroop
* 3 middelgrote eieren, losgeklopt
* 1 theelepel vanille-extract
* 100 g pistachenoten, grof gehakt

ZO MAAK JE HET:

(1) Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakblik van 20 x 20 cm in en bekleed het met bakpapier.

(2) Doe de olie of boter en de chocolade in een pan. Laat ze onder af en toe roeren op zeer laag vuur smelten. Haal de pan dan van het vuur en zet hem apart.

(3) Doe het amandelmeel in een grote kom en maak eventuele klontjes fijn. Zeef het kokosmeel en de cacao erboven.

(4) Klop in een andere kom de suiker, ahornsiroop en eieren met een elektrische mixer tot een schuimig, lichtgekleurd mengsel – dit duurt 3-4 minuten.

(5) Giet het suiker-eimengsel over het meelmengsel en schep alles met een metalen lepel voorzichtig om. Voeg de gesmolten chocolade, het vanille-extract en driekwart van de pistachenoten toe en schep ze er voorzichtig door (je mag er niet te veel lucht uit slaan).

(6) Schep het beslag in het bakblik, strooi de resterende pistachenoten erover en bak het 20-25 minuten, tot de bovenkant knapperig en het beslag net stevig is. Laat de brownie iets afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt. In een luchtdichte trommel kun je ze maximaal 3 dagen bewaren. Smakelijk!