Céline Dion: 'Ik heb me nooit mooier gevoeld dan vandaag'

In de Kijker
Céline Dion: 'Ik heb me nooit mooier gevoeld dan vandaag'

Céline Dion (51) komt de laatste tijd vooral in het nieuws door haar zorgwekkend magere look. De Canadese zangeres laat echter weten dat de fans zich geen zorgen moeten maken om haar gewicht. ‘Er is niks aan de hand,’ zegt ze. ‘Mijn gewicht is prima. Ik ben gewoon altijd dun geweest, maar door mijn nieuwe passie – dansen – sta ik gewoon iets scherper dan vroeger.’

line Dion was onlangs in Parijs waar ze werd voorgesteld als het nieuwe gezicht van L’Oréal Paris en nam ruim de tijd om met de pers te praten. ‘Dat heb ik nooit zien aankomen, zeker niet op mijn leeftijd’, zegt ze daar zelf over. ‘Dat ík nog het uithangbord word van een cosmeticamerk? (lacht) Maar ik vind het natuurlijk een hele eer. Ik voel me dezer dagen echt uitstekend in mijn vel. Ik heb me nooit mooier gevoeld dan vandaag de dag. Ik heb me ook nooit sterker gevoeld dan vandaag. En ik denk dat het beste nog moet komen.’

Je zou dus niet willen teruggaan in de tijd?

Céline Dion: Oh neen, ik wil zelfs niet meer terugdenken aan mijn twintiger- en dertiger jaren toen ik nog volop mezelf aan het leren kennen was. De afgelopen jaren ben ik zoveel gelukkiger en stabieler geworden door mijn passies, mijn werk, vriendschappen en het ouderschap. Ik heb mezelf omarmd nu en ik voel me vrij om te doen wat ik wil, wanneer ik dat wil en met wie ik dat wil. Vandaag is het begin van de rest van mijn leven en ik wil nooit meer teruggaan in de tijd, ik wil alleen vooruitgaan.

Positief zijn!

Voilà! Het verlies van mijn man (René Angélil, drie jaar geleden, nvdr) heeft me veel pijn gedaan. Ik wist dat ik hem moest loslaten in vrede en dat ik niet egoïstisch moest zijn om toch te proberen hem iets langer hier te houden. En zelf móét je gewoon door! Je kan niet ineens stoppen met leven, je moet gewoon verder. Elke nieuwe ochtend is het begin van een nieuwe dag, waarmee je je eigen leven een frisse start geeft. Ik zie René nu terug in de ogen van mijn kinderen en dat maakt me sterker. Het heeft me opnieuw op het podium geholpen, weer naar buiten gekregen. Ik blijf nu hard werken en ik heb nieuwe passies gevonden, zoals dansen. 

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1920. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Meta description: 
Céline Dion: 'Ik heb me nooit mooier gevoeld dan vandaag'
Meta keywords: 
Céline Dion, vermagerd, anorexia, Pepe Munoz, René Angélil