Christophe Severs: 'Gelukkig heeft mama haar kleinkinderen nog'

In de Kijker
Christophe Severs: 'Gelukkig heeft mama haar kleinkinderen nog'

Twee maanden na het overlijden van zanger Paul Severs weegt het gemis nog zwaar door bij zijn zoon Christophe (40). Toch probeert hij er te zijn voor z’n mama Paulette (67). ‘M’n ma is best wel een sterke vrouw, maar wat ze nu wil, is rust.’

Die begrafenis van mijn vader was een vermoeiende dag. Maar ik was heel blij met de manier waarop de uitvaartplechtigheid is verlopen’, aldus Christophe. ‘Precies zoals ik ze voor ogen had. En exact zoals mijn pa was: simpel en mooi.’

Het was inderdaad een mooie en serene dienst. Maar emotioneel zal het voor jou en je familie wel zwaar zijn geweest.

CHRISTOPHE SEVERS: Dat was het zeker. Het was ook fysiek niet te onderschatten. En ik moet toegeven: de laatste weken crash ik nog meer dan tevoren ... (kijkt verrast op, Radio 2 speelt ‘Terug Bij Mij’) Als ik dit nummer hoor, gaat er een rilling door me heen. M’n ma begon meteen te wenen toen ze het de eerste keer hoorde. Ik vroeg haar: ‘Gaan de mensen me dit niet kwalijk nemen?’ ‘Nee’, zei ze. ‘Je doet dit toch ter ere van je pa. Het is een fantastisch mooi nummer.’ Dus heb ik het uitgebracht. Je kan toch onmogelijk voor iedereen goed doen. Nina (Butera, nvdr)  zingt het, omdat ik wilde werken met een van m’n eigen artiesten. En ook omdat m’n pa haar heel erg waardeerde. Hij zal trots zijn op haar. 

In elk geval heb ik de impact van het overlijden van mijn vader al gevoeld. De vier weken dat mijn pa in het ziekenhuis lag voor hij stierf, was ik het aanspreekpunt voor de media. Dat was al niet simpel. Na zijn dood kreeg ik het nog drukker. Daardoor heb ik mijn eigen gevoelens misschien wel wat op de achtergrond moeten duwen, omdat ik niet anders kon. Zo kon ik mijn moeder uit de media houden en verhinderen dat er valse verhalen gingen circuleren.

Paul zou ook wel trots zijn op jou, want hij vond dat jij mooie teksten kon schrijven.

Ik hoop het. Weet je, toen ik twee jaar geleden samen met songwriter Niko Westelinck aan dit nummer begon te schrijven, ging het over een relatiebreuk. In de moeilijke periode na de dood van m’n pa heb ik er verder aan gewerkt en er dingen in gestopt die puur uit m’n hart kwamen. 

Toch klinkt het liedje vrij opgewekt.

Ja, naast de droefheid hoor je ook die zomerse beat die je hoop geeft. Dat contrast vind ik belangrijk. Ik wil hoop en kracht meegeven met dit nummer. Want ondanks het verdriet draait de wereld door en gaat het leven voort. Oké, ik heb misschien wel het verwerkingsproces moeten uitstellen, maar door dit nummer te maken heb ik mijn emoties ook voor een stuk verwerkt.

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1924. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Meta description: 
Christophe Severs: 'Gelukkig heeft mama haar kleinkinderen nog'
Meta keywords: 
Christophe Severs, kleinkinderen, gemis, zoon, Paul, Paulette, moeder