De broer van Stefan Dennis, Paul uit 'Buren', werd doodgereden door een dronken chauffeur

In de Kijker
De broer van Stefan Dennis, Paul uit 'Buren', werd doodgereden door een dronken chauffeur

Al ruim 34 jaar speelt Stefan Dennis (60) slechterik Paul Robinson in de Australische soap ‘Buren’. ‘Ik ben recordhouder. Niemand in de televisiegeschiedenis speelde ooit langer eenzelfde rol. Ik ben daar trots op, ja. En zeggen dat ik oorspronkelijk maar drie maanden wou meedoen in ‘Buren’,’ lacht Stefan.

Onlangs hadden we in Londen een exclusief gesprek met Stefan Dennis over acteren, maar ook over het vaderschap en over hoe het verlies van zijn broer er heeft ingehakt. 

Al veel bekende gezichten teruggezien? Je hebt hier per slot van rekening twaalf jaar gewoond …

 STEFAN DENNIS: Oh ja, als ik in Engeland ben, ga ik altijd wat vrienden van vroeger opzoeken. Natuurlijk! In 1992 ben ik hier komen wonen. Ik had er toen al zeven jaar in ‘Buren’ opzitten. Maar ik wou iets anders. Theater. En waar kan je dan beter zitten dan in Londen? En ik heb hier effectief heel mooie theaterrollen mogen spelen. Maar ik werd hier ook filmproducer. Ik richtte een bedrijfje op met enkele mensen en we produceerden onder andere ‘The Truth about Love’ met Jennifer Love Hewitt, een film die het zeer goed deed. Mijn carrière kreeg hier dus een nieuw elan. Maar Londen is ook nog op een ander vlak zeer belangrijk geweest: ik leerde hier mijn vrouw Gail (Easdale, nvdr) kennen. We stonden samen op de planken. Gail stond net aan het begin van haar carrière. Ik zat toen nog in een relatie maar ik voelde dat ik méér voelde voor Gail dan alleen maar vriendschap. Ik zocht Gail voortdurend op. We waren bijna onafscheidelijk. Uiteindelijk was het niet langer tegen te houden: we moesten toegeven dat we op elkaar verliefd waren. We begonnen een relatie en in 2000 trouwden we. Het was een ideale basis, die vriendschap.

Je woont ondertussen al enkele jaren terug in Australië. Voor altijd?

Wie zal het zeggen? (haalt de schouders op) Gail en ik wonen er nu al veertien jaar. In de buurt van Melbourne. Een geweldige streek om in te leven. Ik heb ook in Amerika en Nieuw-Zeeland gewoond, maar ik heb nu toch wel het gevoel dat ik me heb ‘gesetteld’. Ik heb het daar naar mijn zin. Maar goed, je weet maar nooit hé. Mijn vrouw is Schots, dus misschien gaan we ooit wel ginder wonen. Alhoewel, Gail zal altijd in de buurt van onze kinderen blijven wonen.

De rest van het openhartige interview is te lezen in Primo 1905. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.

 

 

Meta description: 
Nu in Primo 1901: De broer van Stefan Dennis, Paul uit 'Buren', werd doodgereden door een dronken chauffeur
Meta keywords: 
Stefan Dennis, Buren, Paul, dronken, chauffeur, dood