Dirk Galuba trouwt met zijn 40 jaar jongere vriendin Enrica: "Echte liefde overwint elk leeftijdsverschil en elke taalbarrière"

In de Kijker
Dirk Galuba trouwt met zijn 40 jaar jongere vriendin Enrica: "Echte liefde overwint elk leeftijdsverschil en elke taalbarrière"

Over enkele dagen krijgen we op Vitaya te zien hoe Werner -Saalfeld in ‘Sturm der Liebe’ opnieuw in het huwelijksbootje stapt met Charlotte, zijn grote liefde met wie hij destijds al eens trouwde en met wie hij het Fürstenhof lanceerde. Zo lang heeft Dirk Galuba (78), die de rol van Werner speelt, niet gewacht om – voor een tweede keer – te trouwen, deze keer met zijn 40 jaar jongere Italiaanse vriendin, Enrica Casalino. Primo brengt je exclusief de foto’s van de plechtigheid en het feest dat erop volgde.

De love story tussen Dirk en Enrica begon een dik jaar geleden op de set van ‘Sturm der Liebe’ – dat onder de naam ‘Tempesta d’Amore’ een groot succes is in Italië. Enrica, een 38-jarige douane-bediende in de haven van Genua, had een kaartje gestuurd naar Dirk, haar favoriet uit de serie. ‘Ze vroeg alleen maar of ik haar een handtekening wou sturen, en ze zei dat ze me op termijn weleens graag zou willen ontmoeten. Ik vond het kaartje zo lief geschreven dat ik haar uitnodigde om naar de studio te komen’, vertelt Dirk. ‘Heeft het lot ons toen een handje toegestoken, ik weet het niet, feit is dat ik op dat moment niet eens wist hoe ze eruitzag en hoe oud ze was.’

overdonderend applaus

‘Ze is met haar vriend naar München gekomen, en toen ik haar zag, was het alsof de bliksem op ons insloeg. Het was liefde op het eerste gezicht, ja. In die mate zelfs dat we enkele weken later beiden een einde maakten aan de relatie die we hadden. We hadden mailadressen uitgewisseld, en na een tijdje was het wel duidelijk dat we echte zielsgenoten waren. Mijn relatie stond toen al op een laag pitje, ik had nooit gedacht dat ik nog zo verliefd zou worden.’ 
Sindsdien vertoefde Dirk op een roze wolk. Aan iedereen die het wilde horen, vertelde hij hoe gelukkig hij was. Toen hij enkele weken geleden in München een diner had met zijn Vlaamse fans – een jaarlijkse traditie die door ons blad is gelanceerd – onthulde hij trots dat hij zou gaan trouwen met zijn Italiaanse vriendin. Het overdonderend applaus dat erop volgde, bewoog hem haast tot tranen.

 

Benieuwd naar het vervolg? De rest lees je deze week in Primo 1918