Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan: 'Marlon is de mooiste overwinning'

In de Kijker
Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan: 'Marlon is de mooiste overwinning'

Eind vorige week verscheen met ‘Mijn Wereld’ van Peter Sagan (28) een unieke inkijk in het leven van ’s werelds beste en meest tot de verbeelding sprekende coureur van de afgelopen jaren. Zonder helemaal het achterste van zijn tong te laten zien – de Slowaak rept bijvoorbeeld met geen woord over zijn scheiding – is hij bij momenten toch behoorlijk openhartig.

'De wereld buiten het fietsen is de laatste tijd dankzij vier verschillende ontwikkelingen alleen maar hectischer geworden.' Vertelt de drievoudig wereldkampioen. 'De eerste drie redenen zijn de drie regenboogtruien die ik uit Amerika, het Midden-Oosten en Scandinavië meegenomen heb. De vierde is het mooiste wat me ooit in het leven overkomen is en hij heet Marlon.'

Sagan heeft zijn boek dan ook opdragen aan zijn zoontje, die later deze maand zijn eerste verjaardag viert. ‘Voor mijn zoon Marlon. Dit boek gaat over mijn grootste overwinningen in het wielrennen - Jij bent de grootste overwinning van mijn leven’, staat er vooraan te lezen.

De rest van het innemende interview is te lezen in Primo 1842. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Een openhartige Peter Sagan: 'Marlon is mijn grootste overwinning!' Lees het innemende interview met de drievoudige wereldkampioen wielrennen hier en in Primo 1842.
Meta keywords: 
Peter Sagan, Mijn Wereld, boek, zoontje, wielrennen, drievoudig wereldkampioen, primo, magazine TV gids, 1842