Fergie en prins Andrew staan op het punt om te hertrouwen

In de Kijker
Fergie en prins Andrew staan op het punt om te hertrouwen

Sarah Ferguson (59), de ex van prins Andrew (58), en moeder van prinses Eugenie en Beatrice, kreeg onlangs in een interview met een Engelse krant de vraag voorgeschoteld of ze ooit zal hertrouwen met Andrew. De twee zijn immers onafscheidelijk. Fergie bevestigde, noch ontkende. ‘De manier waarop we samen zijn, is ons sprookje. We zijn het gelukkigst gescheiden echtpaar ter wereld’, was haar antwoord. Een kennis van Fergie beweert echter dat een huwelijk niet veraf is. ‘Nog dit jaar treden ze met elkaar in het huwelijksbootje. Geloof me!’

Sarah Ferguson en prins Andrew trouwden in 1986, tien jaar later was hun huwelijk voorbij. Maar ondanks het feit dat het koppel van elkaar gescheiden leeft, zijn ze altijd een goed contact met elkaar blijven houden. Sarah noemt de dag van hun bruiloft nog altijd de mooiste dag van haar leven. Tijdens de bruiloft van hun dochter Eugenie, eind vorig jaar, waren ze een eenheidsfront. ‘Andrew is de beste man die ik ken. Wat hij doet voor Groot-Brittannië is ongelooflijk; niemand weet hoe hard hij voor zijn land werkt,’ vertelde Sarah toen. ‘Ik ben zo trots op hem. Ik sta achter hem en zal dat altijd blijven doen.’ Door dergelijke uitlatingen de wereld in te sturen, groeien de speculaties dat Andrew en Sarah meer zijn dan alleen maar goeie vrienden. Er wordt gesuggereerd dat de twee, meer dan 22 jaar na hun echtscheiding, weer met elkaar gaan trouwen. ‘We genieten van elkaars gezelschap; we laten elkaar bloeien. Ik weet dat het als een sprookje klinkt, maar zo zijn we’, aldus de hertogin van York.

Op het huwelijk van dochter Eugenie verschenen Andrew en Fergie samen, als één team.  ‘Sarah besefte toen dat ze echt oud wil worden met Andrew’, aldus een insider.

‘Men zegt weleens dat Sarah en Andrew al jarenlang gescheiden leven, maar eigenlijk is dat niet waar’, zegt een goede vriend van Sarah. ‘Ze delen al jaren hetzelfde huis, de Royal Lodge in Windsor, het huis waar ze ook zijn gaan wonen toen ze in 1986 trouwden. Sarah heeft er gewoon, na een tijd gescheiden te hebben geleefd, weer haar intrek genomen. Deze kerst hebben ze nog samen gevierd met hun dochter Beatrice en Eugenie en hun kersverse schoonzoon Jack Brooksbank. Sarah postte ook foto’s van haar gelukkig gezinnetje op Instagram. Geloof me: het gaat niet lang meer duren eer ze bekendmaken dat ze opnieuw met elkaar gaan trouwen. Maar het zal geen groots of traditioneel huwelijk worden. Ze willen het klein en intiem houden. Sarah wil het al langer uitschreeuwen, dat zij en Andrew opnieuw in de echt zullen treden, maar voorlopig heeft ze nog de opdracht gekregen om te zwijgen.

Dochters Beatrice en Eugenie zouden het geweldig vinden als hun ouders opnieuw voor elkaar kiezen.

De rest van het openhartige verhaal is te lezen in Primo 1905. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.

Meta description: 
Nu in Primo 1905: Fergie en prins Andrew staan op het punt om te hertrouwen
Meta keywords: 
Fergie, prins Andrew, trouwen, hertrouwen, Sarah Ferguson, gescheiden, echtpaar