Florian Frowein zorgt voor vrouw en kind: 'Als ik geen werk heb als acteur, help ik mijn vader in zijn bouwbedrijf'

In de Kijker
Florian Frowein zorgt voor vrouw en kind: 'Als ik geen werk heb als acteur, help ik mijn vader in zijn bouwbedrijf'

 

In ‘Sturm Der Liebe’ vreest Boris het moment dat zijn vader erachter komt dat hij homo is. Vertolker Florian Frowein (31), in het dagelijkse leven getrouwd en vader van een zoontje van drie, vindt het een zegen dat hij die rol mag spelen. ‘Ik ben fier dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het wegwerken van het taboe rond homofilie', aldus de acteur. ‘Want dat zou het absoluut niet mogen zijn.’ 

Je woont relatief dicht bij de Nederlandse en Belgische grens - meer bepaald in Keulen. Ben je ooit in ons land geweest? 

Florian Frowein: Eén keer, maar ik heb toen niet veel kunnen zien. Mijn toenmalige manager moest in Brussel een vlucht nemen en vroeg me of ik hem daarheen wilde brengen. Veel meer dan de autostrades en Belgische nummerplaten heb ik dus niet gezien. Maar ik hoop dat ooit nog wel een keertje te doen. Ik hoor veel positiefs over België. En dan in het bijzonder over Brugge en Brussel. Ik heb overigens een kleine link met jullie land. 

En die is? 

In het prille begin van mijn carrière heb ik een bijrol mogen spelen in ‘Das Haus Anubis’. Daarvan bestond zowel een Duitse als Vlaamse versie. Het was de bedoeling dat ik het productiehuis, Studio 100, zou bezoeken, maar ik was toen verhinderd. 

(pauzeert even) Oh ja! Het schiet me plots te binnen: ik ben ooit een keertje in Antwerpen geweest. Voor een bijrol in ‘Rote Rosen’, een Duitse soap. Die werd, toen toch, om de een of andere reden bij jullie opgenomen. Ook toen heb ik helaas niet de kans gekregen om de stad te verkennen. 

Ben je in Keulen geboren?

Nee, in Wuppertal, op een halfuurtje rijden van Keulen. Mijn familie woont daar nog steeds , maar omwille van mijn carrière ben ik dus naar de stad verhuisd. In Duitsland zijn er drie Mekka’s van de showbizz: München, Berlijn en Keulen. 

Ben je via je familie in het vak gerold? 

Helemaal niet. Mijn vader was - en is nog steeds - aannemer. Metsen, tegels leggen, voegen, noem maar op. Mijn moeder werkte voor een onderfirma van NASA. Ze was bediende en deed voornamelijk vertaalwerk. 

Heb je nog broers en zussen?

Drie halfbroers, twee broers en een halfzus. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een jaar of tien was. Een pijnlijk moment in mijn leven. Ik moest als kind beslissen bij wie ik wilde gaan wonen. Ik herinner me nog dat ik daar nachten van wakker heb gelegen. Ik ben mijn oudere broer, met wie ik het beste contact had, gevolgd naar mijn vader.

 

Benieuwd naar meer? Het vervolg lees je in Primo 1938