Hoe het moederschap Belle Perez heeft veranderd: 'Sinds ik mama ben, beleef ik alles veel intenser'

In de Kijker
Hoe het moederschap Belle Perez heeft veranderd: 'Sinds ik mama ben, beleef ik alles veel intenser'

Haar allereerste hit, ‘Hello World’, was nog Engelstalig. Al snel ging Belle Perez (43) de andere richting uit en ondertussen staat ze al twee decennia op de planken met songs als ‘Hijo de la Luna’, ‘El Mundo Bailando’ en ‘Enamorada’. Dit jaar viert Belle Perez twintig jaar carrière. Dat doet de Limburgse met Spaanse roots met het album ‘Fiesta Perez’. Ís haar leven ook één groot feest?

e bent al twintig jaar actief als zangeres. Zijn er momenten geweest dat je de microfoon aan de haak wilde hangen?

BELLE PEREZ: Niet zo drastisch als je het stelt. Maar ik ben wel een gevoelsmens. Tien jaar geleden ben ik bijvoorbeeld gescheiden van mijn jeugdliefde Mario — met wie ik al dertien jaar lief en leed deelde. Dat was een donkere periode. Inmiddels besef ik dat muziek niet alleen een uitlaatklep is, maar ook helpt bij het verwerken van je emoties.

Was was tot nog toe de moeilijkste beslissing in je carrière?

Mijn Engelstalige repertoire links laten liggen en volop inzetten op Spaanstalige songs, vergde veel moed. Na de albums ‘Hello World’ en ‘Everything’ voelde ik dat mijn Spaanse roots almaar harder begonnen te kloppen — als waren het castagnetten. Mijn album ‘Baila Perez’, uit 2003, dat was thuiskomen.

Hoe komt het dat wereldsterren vaak op de dool zijn? 

Als je je link met de realiteit verliest, ben je een vogel voor de kat, vrees ik. Beeld je in wat het met een brein doet wanneer iedereen overal voor je springt. En altijd ja knikt, ook al sla je de bal compleet mis. Ik ben blij dat ik steevast met beide voeten op de grond ben blijven staan, ook al was het nu en dan verleidelijk om te beginnen zweven. Maar ik zet mijn vuilzak nog steeds zélf buiten. En ik ben er altijd voor mijn zoontje. Ik hoef geen drie nanny’s. En zelf met de stofvod aan de slag gaan, houdt mij in balans. Bij de carwash heb ik ooit meegemaakt dat een jongetje mij herkende, en vroeg ‘moet jij jouw eigen auto poetsen?’ Tuurlijk wel, ik zou niet anders willen! Die knaap dacht dat sterren dat niet deden. (lacht)

Je bent nu 43. Heb je schrik om oud te worden?

Je hebt mensen die kwiek zijn totdat ze hun laatste zucht uitblazen. Maar je hebt ook mensen die aftakelen, op het randje van mensonwaardig. Zelf wil ik niet leven als een plant. Dromen moet je ook niet uitstellen tot je oude dag, weet ik uit ervaring. Mijn oma’s waren allebei powervrouwen. Ze zijn vorig jaar gestorven, maar hen zien dementeren was hard en confronterend. De ene is op het einde zelfs in een home geplaatst. Iets wat in Spanje een beetje taboe is, omdat in het zuiden ouderen meestal opgenomen worden in de familie, maar het ging niet anders.

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1923. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

 

Meta description: 
Hoe het moederschap Belle Perez heeft veranderd: 'Sinds ik mama ben, beleef ik alles veel intenser'
Meta keywords: 
Belle Perez, moederschap, Ellia, tournee, hello world, fiesta perez