Luc Steeno heeft bijzondere vriendschap met pastoor Dirk

In de Kijker
Luc Steeno heeft bijzondere vriendschap met pastoor Dirk

Dirk Vannetelbosch (53) is al veertien jaar pastoor in de Sint-Pieterskerk van Jette. Hij is bekend van z’n missen in het Brussels. Zijn kerk trekt nog altijd veel volk. Ook Luc Steeno is er kind aan huis. ‘Na een bezoek aan de kerk kan ik de wereld aan’, aldus de 54-jarige zanger.


© Frank Abbeloos

'Ik ben christelijk opgevoed,' vertelt Luc. 'Als kind moest ik elke week naar de mis gaan. Ik ben zelfs nog misdienaar geweest in Haasrode. Elke zondagochtend om 08u30 was ik de assistent van de pastoor. Dat vond ik leuk om doen. Om 09u15 was de mis gedaan en ging ik naar de bakker. Ik kwam dan thuis met pistolets en croissants en we ontbeten met de ganse familie. Door mijn christelijke opvoeding geloof ik in de boodschap. En probeer ik een goed mens te zijn.' Zijn hart luchten doet de charmezanger bij zijn oude vriend pastoor Dirk. De twee hebben samen op school gezeten, maar verloren elkaar daarna uit het oog. 'Ik schrok me een hoedje toen ik voor het eerst hoorde dat ie [pastoor Dirk, nvdr] al veertien jaar pastoor was in Jette, en al twintig jaar gewijd,' aldus een openhartige Luc. Pastoor Dirk vult aan: 'Ik ben dan ook toevallig in het vak gerold. Toen ik voor KBC werkte, had ik weet van iemand die na z’n uren een priesteropleiding volgde. Eigenlijk wilde ik al op mijn achttiende priester worden. Maar tegelijk vond ik de voorbeelden van die tijd weinig inspirerend. Later heb ik dan tóch zo’n priesteropleiding gevolgd.' Nadat Luc en Dirk elkaar terugvonden, is er een bijzondere vriendschap ontstaan, gebasseerd op openheid, gezang en geloof.

De rest van het inspirerende verhaal is te lezen in Primo 1841. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Welke relatie heeft charmezanger Luc Steeno met zijn pastoor Dirk? Je leest het hier en in Primo 1841.
Meta keywords: 
Primo, magazine, tv gids, Luc Steeno, Charmezanger, vlaamse zanger, pastoor, Dirk, jette, vriendschap, 1841