Naast acteur ook operatieverpleegkundige: Tim Ost

In de Kijker
Naast acteur ook operatieverpleegkundige: Tim Ost

Tim Ost (34) speelt al twee jaar inspecteur Tom Vaneetvelde in ‘De Buurtpolitie’, maar daarnaast werkt hij ook als operatieverpleegkundige in een ziekenhuis in Oostende. 

‘Zolang het te combineren valt, zal ik de twee jobs blijven doen’, zegt hij. ‘Maar als ik morgen mijn grote kans krijg als acteur, dan neem ik die onmiddellijk met beide handen aan.’

We ontmoeten Tim Ost in Oostende, waar hij woont. En waar hij ook werkt. Na het interview heeft Tim de avonddienst in het AZ Damiaanziekenhuis. ‘Ik ben er operatieverpleegkundige’, zegt hij. ‘Wat houdt dat in? In sommige ziekenhuizen heb je anesthesieverpleegkundigen, omloop- en instrumenterende verpleegkundigen. Ik combineer die drie jobs. Bij de ene operatie loop ik mee rond om alles aan te geven, bij de andere assisteer ik de chirurg. Dat doe ik twee dagen in de week. Een parttimejob dus. Vroeger heb ik het fulltime gedaan. Tien uren per dag werken waardoor ik een extra vrije dag in de week had. Op die vrije dag had ik dan opnames van ‘De Buurtpolitie’. Maar dat was op den duur moeilijk te combineren. Sedert september vorig jaar werk ik dus parttime in het ziekenhuis. Een mens moet keuzes maken.’

Word je soms herkend aan de operatietafel?
TIM OST: Dat valt eigenlijk wel mee. Je staat in een andere setting hé, en daar verwachten ze inspecteur Tom niet. Dus niet iedereen zal die link met ‘De Buurtpolitie’ leggen. Maar soms sta ik in de pijnkliniek en daar word ik weleens aangesproken. Maar de mensen kunnen dat plaatsen, hoor. Bij kinderen is het vaak anders. Als zij me zien in het ziekenhuis vragen ze me vaak of ik een dagje congé heb genomen bij de politie. (lacht) Dan zeg ik: ‘Ja, ik kom hier eens een dagje bijspringen.’ Dat vinden ze leuk.

Ik kan me inbeelden dat je voor de rest even vaak als Tom dan als Tim wordt aangesproken ...
Meer zelfs! De namen liggen dan ook heel dicht bij elkaar. Ook op de set verspreekt men zich vaak. En dan moeten we altijd herbeginnen. Vermoeiend. Dus hebben we een afspraak gemaakt: iedereen noemt me gewoon Tom. Veel gemakkelijker. En ik ben ’t ondertussen gewend.

Je speelt eigenlijk al langer dan twee jaar in ‘De Buurtpolitie’, toch?
Dat klopt. Ik was er eerder al aan de slag als stuntman. Op een dag kreeg ik echter van de productie een telefoontje met de mededeling dat ze van plan waren om een nieuw team in het leven te roepen. Een speciaal interventieteam. Veel actie dus. En ze vroegen me of ik eventueel deel wou uitmaken van dat team. Natuurlijk! Al sinds mijn vijfde droom ik ervan om fulltime acteur te worden! Ik werd gevraagd om een screentest te doen en twee dagen later kreeg ik te horen dat ik de rol had. Geweldig! En weet je wat extra leuk was? Ik was direct in de film van ‘De Buurtpolitie’ te zien. Ik was beginnen draaien in april, mei, maar in juni was de film er al.

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1927. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Meta description: 
Naast acteur ook operatieverpleegkundige: Tim Ost
Meta keywords: 
Tim Ost, De Buurtpolitie, verpleging