Ongeruste kijkers slaan alarm: ''Familie en 'Thuis' stevenen af op een bijna identieke seizoensfinale!'

In de Kijker
Ongeruste kijkers slaan alarm: ''Familie en 'Thuis' stevenen af op een bijna identieke seizoensfinale!'

Op vrijdag 28 juni zullen alle Vlaamse soapfans gegarandeerd voor de buis zitten voor de jaarlijkse seizoensfinales van ‘Thuis’ én ‘Familie’. Die dubbelafleveringen worden bijna tegelijkertijd uitgezonden en beloven dus voor een extralange en spannende tv-avond te zorgen. Of toch niet? Want sommige kijkers slaan alarm op hun social media. Hun vrees is dat in beide series precies hetzelfde staat te gebeuren: ‘Zoals het er nu naar uitziet, stevenen de twee Vlaamse soaps op een bijna identieke slotepisode af.’

Het gebeurt wel vaker dat verhaallijnen in ‘Thuis’ en ‘Familie’ gelijklopend zijn. Twee jaar geleden was dat bijvoorbeeld het geval. Toen ontvoerde Simon Stefanie in de seizoensfinale van ‘Familie’. In het slotbeeld van ‘Thuis’ gebeurde iets soortgelijks: Waldek werd gekidnapt door Julia. Vorig jaar vertoonde het einde van beide series ook een opvallende overeenkomst, want ze draaiden toen allebei rond een babywissel. In ‘Familie’ ontvoerde Emma de kindjes Mila en Milou, die bij hun geboorte waren verwisseld. Mayra zorgde ook voor een kindontvoering in ‘Thuis’, toen ze er met Zoë/Magaly vandoor ging. Ook die baby was enkele maanden eerder verwisseld geweest met het kind van Twan en Nuria. Mayra moest toen na een spectaculair verkeersongeval uit een brandend wrak gered worden.

Ongerustheid

Trouwe kijkers van ‘Familie’ en ‘Thuis’ hebben dus wel vaker een gevoel van: ‘Hé, dat heb ik onlangs ook al elders gezien’. Maar dit jaar is de ongerustheid toch iets groter, omdat de déjà vu ook iets groter zou kunnen zijn dan andere jaren. Want de verhalen die zich nu al aankondigen, vertonen veel overeenkomsten.

Zo wordt er volgende maand zowel in ‘Thuis’ als ‘Familie’ getrouwd. 

Benieuwd naar het vervolg? De rest lees je deze week in Primo 1922

Meta description: 
Ongeruste kijkers slaan alarm: ''Familie en 'Thuis' stevenen af op een bijna identieke seizoensfinale!'
Meta keywords: 
familie, thuis, marianne devriese, paulien, iris