Opvallende carrièreswitch: Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur!

In de Kijker
Opvallende carrièreswitch: Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur!

Wie dacht dat Jean-Marie Pfaff gas zou terugnemen, nu hij vorige week 65 kaarsjes mocht uitblazen, heeft het mis. En dat mag je letterlijk nemen, want El Sympatico is nu ook te boeken als … buschauffeur voor groepsreizen.

Pfaff
Jean-Marie Pfaff is helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe bus vol technische snufjes.

Als kind was Jean-Marie Pfaff al tuk op rijden met zijn speelgoedbus. ‘Ik deed niets liever dan met kleine Matchboxes spelen’, vertelde Pfaff voor de camera van VTM NIEUWS. ‘Ik was verliefd op een bus.’ Als zijn kleinzonen op verplaatsing moeten voetballen, vervoert Jean-Marie hun ploegje soms met de bus. ‘Voor die kerels is dat geweldig, ze vermaken zich telkens kostelijk. Voor het volgende familiefeest hebben we ook al ons vervoer’, glundert de man van Carmen.

Pfaff
Achter het stuur wordt de tv-persoonlijkheid Jean-Marie vaak met ongeloof bekeken.

De legendarische ex-keeper droomde er al jaren van om zijn eigen bus te hebben. Op zijn twintigste haalde Pfaff zijn rijbewijs al om een bus te mogen besturen. Het was zijn levensverzekering voor de dag dat hij zijn voetbalschoenen aan de haak zou hangen. Dat de vader van drie dochters 45 jaar gewacht heeft om een bus te kopen, is een klein mirakel. ‘Autobussen hebben me altijd gefascineerd. Achter het stuur van mijn gevaarte word ik volledig zen.’ De bekende krullen uit Brasschaat die een bus besturen, het zorgt voor ongeloof bij andere bestuurders. ‘Je zou het gezicht van sommige chauffeurs moeten zien als ze me achter het stuur zien zitten, geweldig. Ze geloven vaak niet dat ik het ben, maar dat is wel degelijk het geval.’

Wil je weten hoe je een ritje met Jean-Marie Pfaff kan boeken? Dat lees je in Primo 1850. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.

Meta description: 
Opvallende carrièreswitch: Jean-Marie Pfaff wordt buschauffeur! Lees er alles over in Primo 1850.
Meta keywords: 
Opvallende, carrièreswitch, Jean-Marie Pfaff, buschauffeur, Primo, magazine, TV gids, 1850