Trotseert Wim Opbrouck de zoete zonde in ’Bake Off Vlaanderen’?

In de Kijker
Trotseert Wim Opbrouck de zoete zonde in ’Bake Off Vlaanderen’?

Acteur-presentator Wim Opbrouck (49) praat ook dit seizoen weer ‘Bake Off Vlaanderen’ aan elkaar. Daarin strijden amateurbakkers om de titel van de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Aan gebak en patisserie geen gebrek. Toch betekent dat niet dat Opbrouck al die zoete koek ook daadwerkelijk proeft.

wim

'Iedereen denkt dat Wim Opbrouck een bourgondiër is. Wie verwacht dat ik ’s morgens vijf boterhammen met choco eet, vergist zich. Want mijn ontbijt bestaat uit havermoutpap met frambozen. Of zelfgemaakte granola, zonder suiker.' Vertelt de 'Bake Off'-presentator. Ook tijdens de opnames van 'Bake Off Vlaanderen' - waar ze hem met lekkernij om de oren slaan - houdt hij kranig stand. ‘Ik proef zelden of nooit. Dat laat ik over aan onze juryleden, culinair auteur Regula Ysewijn en hofleverancier Herman Van Dender.’

wim

'Uiteraard kan ik het water dat me in de mond loopt tijdens de opnamen niet altijd bedwingen. Maar als ik dat dan ‘degusteren’ in plaats van ‘opeten’ noem, klinkt dat precies al minder erg.' Bekent Wim met een ondeugende glimlach.

De rest van het smakelijke interview is te lezen in Primo 1839. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Gaat hij all in of laat 'Bake Off Vlaanderen'-presentator Wim Opbrouck het proeven van de lekkernij over aan de professionals? Je leest het hier en in Primo 1839.
Meta keywords: 
Bake Off Vlaanderen, presentator, Wim Opbrouck, tweede seizoen, Primo, magazine, TV gids, 1839