Uniek dubbelgesprek met An Swartenbroekx en dochter Yara Daniel

In de Kijker
Uniek dubbelgesprek met An Swartenbroekx en dochter Yara Daniel

Terwijl An Swartenbroekx (49) volop werkt aan de vierde 'F.C. De Kampioenen'-film, gooit dochter Yara Daniel (18) het over een andere boeg. Yara schrijft muziek, speelt piano en gitaar, én zingt. 'Ik zie in mijn dochter veel gelijkenissen met de jonge An', vertelt de actrice. 'En omdat we zo op elkaar lijken, botst het weleens', vult dochter Yara aan. 

An Swartenbroekx Yara Daniel
'Mijn dochter heeft meer muzikaal talent dan ik ooit heb gehad', zegt An trots. 

Onlangs bracht Yara samen met singer-songwriter Andy Fontyn het nummer 'Stand By You' uit voor Rode Neuzen Dag, een actie in het teken van jongeren met psychische problemen. Dat ze de dochter is van een bekende Vlaming, vindt ze zowel een voor- als een nadeel. 'Ik zou nooit zoveel geld bij elkaar hebben kunnen rapen mocht ik niet 'dochter van ...' geweest zijn. Enerzijds is het jammer dat de vertrekbasis niet ik, Yara, maar mijn bekende mama is. Anderzijds is dat positief, want zo kan ik tenminste psychische problemen onder de aandacht brengen.' 

An is uiteraard apetrots op haar dochter. 'Maar ik ben nog fierder op het feit dat Yara een hart van goud heeft.'  

Het volledige interview lees je deze week in Primo 1848. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Een uniek dubbelgesprek met An Swartenbroekx en dochter Yara Daniel. 'Omdat we zo op elkaar lijken, botst het weleens.'
Meta keywords: 
An Swartenbroekx, Yara Daniel, Primo Magazine en TVGids, 1848, Rode Neuzen Dag, F.C. De Kampioenen