Verloop in ‘Thuis’: Oudgediende Frank Van Erum maakt plaats voor nieuwkomer Peter Van De Velde

In de Kijker
Verloop in ‘Thuis’: Oudgediende Frank Van Erum maakt plaats voor nieuwkomer Peter Van De Velde

Enkele maanden geleden werd het personage Renzo, gespeeld door Frank Van Erum (40), geschrapt uit 'Thuis'. Het was een plotwending die de acteur niet had zien aankomen. Renzo was al drie jaar een van de ankerpunten van het kijkcijferkanon van Eén. 'Het was een verrassing ja, maar aan de andere kant weet je op voorhand dat zoiets kan gebeuren’, zegt hij. ‘Als acteur is niets voor altijd. Je werkt een tijdje heel intensief samen, maar als de productie dan afgelopen is, gaat iedereen weer z’n eigen weg.’ Frank heeft dan ook alweer spannende nieuwe plannen. Zo staat hij straks bijvoorbeeld op de lijst van Open VLD in Hamme, maar dat is niet alles wat op zijn agenda staat. 

frank

Het vertrek van Frank is niet het enige wat de liefhebbers van de VRT-soap te verwerken hebben gekregen de afgelopen maanden, er is ook een nieuw gezicht opgedoken in de serie. Niemand minder dan Piet Piraat himself - Peter Van De Velde - is tegenwoordig elke avond te zien op Eén. 

Peter Van De Velde

'Ik ben heel blij dat ik dagelijks voor bijna anderhalf miljoen mensen op tv mag verschijnen’, vertelt Peter. ‘Op vier jaar tijd heb ik vier audities gedaan voor ‘Thuis’. En het was telkens net niet. Maar nu kreeg ik de rol van Jacques Pieters wel. Ik ben daar zeer gelukkig mee.’

Benieuwd? Beide acteurs doen uitgebreid hun verhaal in Primo 1817. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Voormalig 'Thuis'-acteur Frank Van Erum maakt plaats voor Piet Piraat Peter Van De Velde!
Meta keywords: 
Thuis, Frank Van Erum, Peter Van De Velde, Rotahoeve, politiek, hamme, Open VLD, Primo, magazine, TV gids, 1817, Peter Van de Velde, Piet Piraat, Studio 100, acteur, Thuis, Jacques Pieters, zwemcoach, Joren, een, soap,