Victoria Reich: 'Mijn moeder, mijn vriend en... Elvis Presley'

In de Kijker
Victoria Reich: 'Mijn moeder, mijn vriend en... Elvis Presley'

Ella is deze week, na een korte afwezigheid, opnieuw op het Fürstenhof. Ze verzoent zich in extremis nog met Becky en William én maakt hun huwelijk mee. Daarna verdwijnt ze weer, samen met het pasgetrouwde koppel, uit ‘Sturm Der Liebe’. Victoria Reich (29), die gestalte gaf aan de blondine, praat in dit interview over haar heilige drievuldigheid: haar moeder die haar alleen opvoedde, haar vriend die ze in nogal speciale omstandigheden leerde kennen en … Elvis Presley, voor wie ze al zes keer naar Memphis reisde.

Je stamt uit een redelijk artistiek gezin, nietwaar?

VICTORIA REICH: Dat mag je wel zeggen, ja. Mijn moeder is fotografe en zingt. Ze heeft een prachtige stem en heeft me de liefde voor muziek bijgebracht. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Mijn zus, die anderhalf jaar ouder is, is eveneens actrice. Ook verschillende tantes van me zingen of acteren. 

Je moeder is fotografe, zeg je. 

Ja, gespecialiseerd in huwelijksfotografie in de regio van Bonn, waar ik geboren en getogen ben. Ze maakt daarnaast ook prachtige portretten, ook voor zangers en acteurs. Je moet je goed voelen bij de fotograaf om een mooi portret te realiseren. Is dat niet het geval, dan zie je de onderliggende spanning op één of andere manier. Mijn mama maakt daarom alle foto’s van mij, en daar ben ik blij om. Op de kiekjes zie je dat er een vertrouwensband is tussen haar en mij. 

En je vader?

Die is uit mijn leven verdwenen toen ik een jaar of zes was. Sindsdien waren we thuis met drie: mijn moeder, mijn zus en ik. Ik moet zeggen dat ik hem niet heb gemist, want mijn moeder vertolkte in het gezin een dubbele rol. Ze is de meest fantastische moeder ter wereld. Toen ik via de serie bekend werd, heeft mijn vader onrechtstreeks geprobeerd om met mij in contact te komen, maar dat heb ik in de kiem gesmoord. Je hebt trouwens nog van die mensen die je pas opmerken en contact zoeken wanneer je beroemd bent geworden. Ik heb daar gelukkig een zesde zintuig voor. Ik voel dat meteen aan en laat die mensen ook links liggen. Ik wil alleen mensen om me heen die me appreciëren om wie ik ben, en niet omdat ik beroemd ben.

Is er een stiefvader geweest?

Nee, mijn moeder is altijd alleen gebleven, nu nog altijd trouwens. Het was altijd wij drieën tegen de rest van de wereld. Maar ondanks de afwezigheid van een vader én het feit dat we het absoluut niet breed hadden thuis, heb ik een zeer gelukkige jeugd gehad. Ik blik daar met veel tederheid op terug.

Wilde je als kind al in de showbizz?

Voor zover ik me kan herinneren wel, ja. Zangeres of actrice, het moest één van de twee worden. Omdat er in Duitsland, in tegenstelling tot Amerika bijvoorbeeld, geen kleine zaaltjes en bars zijn waar je als debuterende zangeres de stiel kan leren, besliste ik dan maar om actrice te worden. De eerste stap was de academie, waar ik op de afdeling musical terechtkwam. Het was nog enigszins de mix van mijn twee dromen. Toen ik dan al vrij snel aanbiedingen kreeg voor televisie, besloot ik om me louter en alleen op het acteren te focussen. 

De rest van het openhartige interview, lees je in Primo 1922. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Meta description: 
Victoria Reich: 'Mijn moeder, mijn vriend en... Elvis Presley'
Meta keywords: 
Victoria Reich, Elvis Presley, Sturm der Liebe