Victoria ziet haar dochter Apollonia Sterckx, Britney in 'Thuis', opgroeien op tv. "Het is confronterend om te zien hoe mijn kleine meisje stilaan vrouw wordt"

In de Kijker
Victoria ziet haar dochter Apollonia Sterckx, Britney in 'Thuis', opgroeien op tv. "Het is confronterend om te zien hoe mijn kleine meisje stilaan vrouw wordt"

 

Terwijl vroeger Britney in ‘Thuis’ wel het braafste meisje ter wereld leek, durft ze tegenwoordig toch weleens te rebelleren. Apollonia Sterckx (12), die Britney al acht jaar vertolkt, is in het echte leven een stuk braver dan haar personage. ‘Ik ben zelf helemaal geen rebel en ik blijf met de voetjes op de grond’, zegt ze. ‘En mijn mama zorgt er ook voor dat ik niet ga zweven. Ze zegt altijd dat ik dankbaar moet zijn voor de kansen die ik krijg.’

Victoria en Apollonia uit thuis

 We ontmoeten Apollonia en haar mama Victoria Vandenhove, in het kapsalon van deze laatste: Victoria’s Sizors in Meerbeek. Want het is dankzij mama’s job dat Apollonia in ‘Thuis’ terechtkwam. 

Ik was op een dag aan de slag op de set van ‘Thuis’ en omdat ik geen opvang had, was Apollonia met me meegekomen. Op een gegeven moment vroeg iemand: ‘Van wie is dit kind?’ Ik dacht dat Apollonia iets had mispeuterd’, lacht Victoria. ‘Maar ze hadden voor de rol van Britney een meisje nodig. En Apollonia wou niks liever doen! Dus zo is zij Britney geworden, een rol die ze nu al acht jaar speelt.’

Hoelang werk je zelf al voor ‘Thuis’, Victoria?

VICTORIA VANDENHOVE: Ik werkte er misschien nog maar een halfjaartje of zo, toen Apollonia opgemerkt werd. Dus ondertussen zo’n 8,5 jaar. Ik ben er beland omdat ik iemand van de productie kende. Die persoon vroeg me op een dag of ik geen interesse had om de acteurs voor te bereiden op grote scènes, zoals een huwelijk. Natuurlijk zag ik dat zitten! En dat doe ik nog altijd heel graag. Ik doe dit samen met het hoofd van de schmink van ‘Thuis’. Het is een heel leuke samenwerking. Soms komen de acteurs naar hier, in mijn salon, om hun haren goed te laten leggen; soms ga ik naar de set in Leuven. Dat is hier maar vijf minuutjes vandaan. Ik werk er dus niet fulltime. Ik heb hier mijn eigen salon en ik geef ook nog les. En naast mijn rol als kapster bij ‘Thuis’, heb ik dus ook nog een andere rol: die van begeleider van Apollonia. Maar ik ben er niet altijd bij hoor. Ondertussen is Apollonia daar echt thuis. Iedereen kent haar.

APOLLONIA STERCKX: Iedereen is er heel lief voor me.

Je bent nog maar twaalf jaar en je komt er al acht van op tv. Hoe maf is dat?

VICTORIA: Ze is eigenlijk opgegroeid op tv. Tegen dat ze twintig is, gaat heel Vlaanderen het gevoel hebben dat ze haar kennen. (lacht) 

De rest van het openhartige interview is te lezen in Primo 1911. Lees je Primo liever op je tablet? Dan kan je het nieuwe nummer hier downloaden.  

Apollonia met 'Thuis'-collega's

Apollonia met ‘Thuis’-collega’s Marleen Merckx en Annick Segal.
‘Ik denk er sinds vorig jaar over na om hier
later mijn beroep van te maken.’ 

 

Meta description: 
Victoria ziet haar dochter Apollonia Sterckx, Britney in 'Thuis', opgroeien op tv
Meta keywords: 
Thuis, Apollonia, Britney, Victoria, dochter