Zus Tina over dood INXS-zanger Michael Hutchence: ‘De pijn was ondraaglijk geworden'

In de Kijker
Zus Tina over dood INXS-zanger Michael Hutchence: ‘De pijn was ondraaglijk geworden'

Volgende maand is het 21 jaar geleden dat INXS-zanger Michael Hutchence op 37-jarige leeftijd stierf. Een kamermeisje vond hem opgeknoopt in kamer 524 van het Ritz-Carlton in Sydney. Officieel luidde de doodsoorzaak zelfmoord, maar wat er zich die nacht exact afspeelde in zijn hotelkamer was jarenlang onduidelijk. Tot nu.

tina
Tina Hutchence samen met haar broer Michael.

De dagen, weken en maanden voor zijn dood, ging het niet goed met de charismatische Michael Hutchence, zoveel is duidelijk. Hij was als nieuwe partner van de Britse tv-presentatrice Paula Yates mee verwikkeld in haar bikkelharde gevecht met haar ex Bob Geldof, met als inzet het hoederecht over hun kinderen. Zelf hadden Yates en Hutchence een dochtertje, Tiger Lily, voluit Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence. Door het gevecht om het hoederecht over de kinderen tussen Yates en Geldof zou ook Tiger, die toen 16 maanden oud was, met kerst 1997 niet van Londen naar Australië overkomen. Het viel hem zwaar dat hij zijn dochtertje niet zou zien. Bovendien kampte Hutchence al enige tijd met een drugs- en alcoholverslaving.

tina
Zus Tina is ervan overtuigd dat een trauma de oorzaak was van de dood van de INXS-zanger.

Met een broeksriem aan de deurklink van zijn luxekamer maakte hij finaal aan alle miserie een einde. ‘Maar niet omdat hij ten onder ging aan de echtscheidingsperikelen van zijn partner’, zegt zus Tina nu. ‘Integendeel. Hij was van plan om Paula te verlaten. Maar zichzelf van kant maken voor haar? Neen, dat zou hij nooit doen. Dat zou hij zijn dochtertje nooit kunnen aandoen. Hij was gek op Tiger Lily!’ De 70-jarige zus van de Australische ster, is ervan overtuigd dat de gevolgen van een hersentrauma Michael hebben aangezet tot zelfmoord. ‘De pijn was ondraaglijk geworden’, zegt ze.

De rest van het opvallende verhaal is te lezen in Primo 1845. Lees je Primo liever op je tablet? Download het nieuwe nummer hier.

Meta description: 
Zus Tina verheldert de dood van INXS-zanger Michael Hutchence: 'Een trauma was de oorzaak'. Lees het hier en in Primo 1845.
Meta keywords: 
Zus Tina, dood, INXS-zanger, Michael Hutchence, zelfmoord, zanger, INXS, Primo, magazine, TV gids, 1845