TV Anders Bekeken - Amazon

Amazon Prime Video

Voor wie?
Amazon Prime Video is er voor iedereen die een abonnement neemt via primevideo.com. Als je de app installeert kun je ook kijken op tablet en smartphone.

Wat is het?
Amazon Prime Video is een onderdeel van de gigantische internetwinkel Amazon en wil de strijd aangaan met Netflix. De streamingdienst is gekoppeld aan een aantal voordelen bij het shoppen, zoals gratis Kindle-boeken ontlenen, gratis levering van pakjes en onbeperkte cloudruimte voor je foto’s. De dienst werd eind 2016 in België gelanceerd maar krijgt moeilijk voet aan de grond. Dat het aanbod in ons land beperkt is, heeft daar veel mee te maken. Ook is er nog geen ondersteuning voor Apple TV of Chromecast. Bovendien is de Belgische website er voorlopig enkel in het Frans. Ook Nederlandse ondertiteling van de series en films ontbreekt vaak. Nederlandstalige kijkers kunnen sinds november 2017 wel terecht via de Duitse webwinkel amazon.de. Ook kan je alles offline bekijken, wat je dataverbruik ten goede komt.

Aanbod?
Het aanbod van Amazon Prime Video is betrekkelijk klein, zeker vergeleken met het Amerikaanse moederhuis. Blikvangers zijn het handvol eigen series, zoals ‘The Grand Tour’ van Jeremy Clarkson en ‘Sneaky Pete’. Het filmaanbod is wel uitgebreider.

Hoeveel kost het?
Nog tot maart 2018 betaal je € 3,99 per maand voor een abonnement. Daarna betaal je € 5,99 per maand.

Kijktip
Een aangename nieuwkomer uit eigen stal is Jean-Claude Van Johnson. Deze reeks met Muscles from Brussels Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol gaat over de in oosterse vechtsporten gespecialiseerde acteur Jean-Claude Van Damme die undercover gaat als Johnson. Eigenlijk is hij met pensioen, maar voor de liefde keert hij nog één keer terug.

Terug naar overzicht